El Nadal ja és aquí!

Els llums dels carrers s’encenen, les botigues estan guarnides, comencem a menjar torrons i polvorons, i a les cases ja es comença a respirar ambient de Nadal. Si és que ja el tenim aquí, ja som a Desembre!

I què podem fer amb els peques durant les vacances de Nadal? Primer de tot, passejar pels carrers de Barcelona o per la vostra ciutat, anar a la fira de Sant Llúcia i per quan estigueu a casa, aquí us dono algunes idees.

Pels més manetes i curiosos, si feu clik aquí, podreu veure les activitats proposades l’any passat.

Resultado de imagen de navidad reno


Un Tió reciclat

Material:

 • Rotllo de paper de vàter
 • Pintures
 • 2 escuradents
 • 1 foli blanc
 • Cotó fluix
 • Cola d’enganxar
 • Estisores

material-tio

Primer de tot, podem començar pintant de marró el rotllo de paper de vàter que serà el tronc del Tió i el deixarem assecar.

A continuació, dibuixarem en el foli blanc la cara al nostre Tió. La dibuixarem i la pintarem com més ens agradi, i fins i tot, li podem posar una mica de cotó fluix en el barret o bé, fer-li una bona barba!

tio

Agafarem el tronc i, partint per la meitat els escuradents, enganxarem les dues parts en un extrem del tronc. Els dos trossos d’escuradents faran de potes del Tió.

I ja per acabar, enganxarem la cara que hem dibuixat en el costat on són les potes. I ja tenim el nostre súper Tió!

tio final.png


El nostre nom a l’arbre de nadal

Material:

 • 2 papers goma eva (tant aquest paper com la resta que aniré mencionat, els he comprat a la botiga Tiger)
 • Fil daurat
 • Estisores
 • Cola de purpurina (o el complement que més us agradi)

material-nom

Una manualitat molt senzilla però molt xula! Agafem el primer paper de goma eva i dibuixem el nostre nom, penseu que les lletres han d’estar ben juntes ja que a continuació hem de retallar el nom sencer i no lletra per lletra. Podeu resseguir cada lletra amb cola de purpurina o bé amb un retolador per a que es vegi bé.

Un cop tinguem el nom retallat, enganxarem el segon foli de color diferent al darrera i retallarem la silueta. Per acabar, agafarem un tros de fil (jo l’he escollit daurat perque fa més de Nadal) i l’enganxarem en els extrems per a que a continuació, el puguem enganxar a l’arbre.

proces-nom

A mi m’ha quedat així, i a vosaltres??

nom final.png


El ramillet de la sort

Material:

 • Escuradents llargs (els típics palets que s’utilitzen per fer pinxos de carn)
 • Paper goma eva 
 • Estisores
 • Cola d’enganxar

material-ramillet

Per Nadal, hi ha la tradició de regalar a qui estimem, el ramillet de la sort, i passades les festes, es penja a sobre d’una porta de casa. Què us sembla si li donem un toc de color?

proces-ramillet

Primer, farem el dibuix a sobre el paper goma eva, el retallarem, el decorarem amb els complements que vulguem, i finalment l’enganxarem a l’escuradents. I si per casa no teniu aquest tipus de paper, podeu utilitzar garlandes que ja no utilitzeu, alguna flor seca, tampons amb dibuixos, cartró ondulat,…

resultat ramillet.png


Polseres identificatives

És típic del Nadal sortir a fer compres als grans magatzems o pel centre de la ciutat que, en aquestes dates, està ple i ple de gent. A vegades passa que els nens es despisten i perden de vista als pares.

Per si mai us succeeix això, una bona solució pot ser que els més petits portin polseres identificatives on s’indiqui el seu nom, el nom de la persona de contacte i el telèfon de contacte. Així, es podrà contactar ràpidament amb l’adult.

Jo he fet aquestes, però les podeu fer vosaltres mateixos i després plastificar-les per a que durin més! Si voleu, podeu imprimir aquesta imatge i començar-les a utilitzar! Les últimes són per a que les personalitzeu.

polseres identificatives.png

Mireu, mireu!

resultat-polseres


Titelles de feltre

Material:

 • Paper de feltre
 • Cola d’enganxar
 • Estisores
 • Retoladors

material-titelles

Primer començarem dibuixant amb el retolador, la silueta de l’objecte que haguem escollit. Jo primer he dibuixat un arbre. Recordeu col·locar el dit a sobre per assegurar-vos que us cap! A continuació, dibuixarem el mateix al costat i en efecte mirall, ja que després enganxarem les dues parts.

Un cop dibuixat, retallarem les dues siluetes. Aneu en compte perque el retolador us tacarà els dits, per aquest motiu, quan ho enganxem, la part pintada anirà a l’interior. Si veieu que amb aquest tipus de cola el paper de feltre no us enganxa bé, podeu utilitzar una cola més forta.

proces-titelles

I per acabar, podeu decorar les vostres titelles com més us agradi. Jo li he enganxat algunes boles a l’arbre, li he ficat barba al Pare Noel i bufanda a l’estrella.

Ara ja podeu començar a jugar! I quan no estigueu jugant, podeu deixar les vostres súper titelles en el capçal dels retoladors o colors per pintar!

resultat-titelles-bolis

resultat-titelles


Estrelles de Nadal

Material:

 • 4 branques
 • Pintura daurada o platejada
 • Pinzell
 • Cola d’enganxar
 • Corda o fil daurat o platejat

material-estrelles

Aquesta activitat ens obliga a sortir al carrer, a anar al parc més proper de casa o a la muntanya, ja que necessitarem 4 branques petites o tantes com estrelles vulguem fer.

Agafem cadascuna de les branques i les pintem per les dues cares. Un cop estiguin ben seques, les col·loquem formant una estrella i fiquem una mica de cola en mig, just on s’ajunten les 4 branques.

procés estrella.png

Quan s’hagi assecat, enganxem en un dels extrems el fil i ja ho tenim llest per penjar-ho a l’arbre o bé, en un pom de la porta.

resultat-estrella

I si sou com jo que m’agrada aprofitar-ho tot, aquí alguna idea més de com els peques poden utilitzar els glans…

final estrella.png


Tovallons de paper

Material:

 • Folis de paper
 • Retoladors
 • Estisores

material-estoballes

En aquestes festes de Nadal, són típics els dinars i sopars familiars on les taules fan molt de goig. Aquest any, els hi podem donar un toc personal fent nosaltres mateixos els tovallons on col·locarem els coberts. Us animeu?

Primer hem de dibuixar el que més ens agradi en un dels folis o bé, buscar un dibuix a internet. Donat que és Nadal, podem dibuixar un arbre, un floquet de neu, un pessebre, un regal, una espelma, un camell, una estrella, els reis,…tot és benvingut! Un cop dibuixat, retallarem el dibuix i farem dos talls paral·lels al mig. Per aquest espai retallat passarem els coberts.

coberts.png

A que us ha quedat molt xulo? A mi m’ha quedat així!

coberts final.png


I per acabar…

I una última activitat que us proposo als Barcelonins, anar a veure algun concert a l’Auditori de Barcelona. Tenen una programació per famílies, aquí us deixo el link per si us animeu:

Programació Familiar de l’Auditori

l

BON NADAL i

FELIÇ ANYS NOU 2017!

k1366_768_20101114123619177432

¡Ya llegó la Navidad!

Las luces de las calles se encienden, las tiendas están decoradas, empezamos a comer turrones y polvorones, y en las casas ya se empieza a respirar ambiente Navideño. ¡Si es que ya lo tenemos aquí, ya es Diciembre!

¿Y qué podemos hacer con los peques durante las vacaciones de Navidad? Primero de todo, pasear por las calles de Barcelona o por vuestra ciudad, ir a la feria de Santa Llúcia y para cuando estéis en casa, aquí os doy algunas ideas.

Para los más manitas y curiosos, si hacéis clik aquí, podréis ver las actividades propuestas el año pasado.

Resultado de imagen de navidad reno


Un Tió reciclado

Material:

 • Rollo de papel de váter
 • Pinturas
 • 2 palillos
 • 1 hoja en blanco
 • Algodón
 • Pegamento
 • Tijeras

material-tio

Primero de todo, podemos empezar pintando de marrón el rollo de papel de váter que será el tronco del Tió y lo dejaremos secar.

A continuación, dibujaremos en el papel en blanco la cara de nuestro Tió. La dibujaremos y la pintaremos como más nos guste, y hasta le podemos poner un poco de algodón en el gorro o ¡le podemos hacer una barba!

tio

Cogeremos el tronco y, partiendo por la mitad los palillos, engancharemos las dos partes en un extremo del tronco. Los dos trozos de los palillos harán de patas del Tió.

Y ya para acabar, engancharemos la cara, que hemos dibujado, en el lado dónde están las patas. ¡Y ya tendremos nuestro súper Tió!

tio final.png

Para los que no conocéis la tradición de celebrar el Tió, explicaros que se trata de un tronco que «caga regalos» el día de noche buena. Y para que cague estos regalos se le dan golpes con un bastón y se le canta la canción catalana típica de «caga Tió, avellanes i torrons,…».


Nuestro nombre en el árbol de Navidad

Material:

 • 2 papeles de goma eva (tanto este papel como el resto que iré mencionando, los he comprado en la tienda Tiger)
 • Cuerda dorada
 • Tijeras
 • Pegamento de purpurina (o el complemento que más os guste)

material-nom

¡Una manualidad muy sencilla pero muy chula! Cogemos el primer papel de goma eva y dibujamos nuestro nombre, pensad que las letras han de estar bien juntas ya que a continuación hemos de recortar el nombre entero y no letra por letra. Podéis reseguir cada letra con pegamento de purpurina o bien con un rotulador para que se vea bien.

Una vez tengamos el nombre recortado, engancharemos el segundo papel, de color distinto, detrás del nombre y recortaremos la silueta. Para acabar, cogeremos un trozo de cuerda o hilo (yo lo he elegido dorado porque hace más de Navidad) y lo engancharemos en los extremos para que, a continuación, lo podamos enganchar en el árbol.

proces-nom

A mi me ha quedado así, ¿y a vosotros?

nom final.png


El ramillete de la suerte

Material:

 • Palillos largos (los típicos palitos que se utilizan para hacer pinchos de carne)
 • Papel goma eva
 • Tijeras
 • Pegamento

material-ramillet

En Navidad existe la tradición de regalar a quien queremos, el ramillete de la suerte, y pasadas las fiestas, se cuelgo encima de la puerta de casa. ¿Qué os parece si le damos un toque de color?

proces-ramillet

Primero, haremos el dibujo encima del papel de goma eva, lo recortaremos, lo decoraremos con los complementos que más nos gusten, y finalmente, lo engancharemos al palillo. Y si por casa no tenéis este tipo de papel, podéis utilizar espumillón, alguna flor seca, tampones con dibujos, cartón ondulado,…

resultat ramillet.png


Pulseras identificativas

Es típico de Navidad salir a hacer compras a los grandes almacenes o por el centro de la ciudad que, en estas fechas, está lleno de gente. A veces pasa que los niños se despistan y pierden de vista a los padres.

Por si alguna vez os pasa esto, una buena solución puede ser que los más pequeños lleven una pulsera identificativa dónde se indique su nombre, el nombre de la persona de contacte y el teléfono de contacto. Así, se podrá contactar rápidamente con el adulto.

Yo he hecho estas, pero las podéis hacer vosotros mismos y después plastificarlas para que duren más. Si queréis, podéis imprimir esta imagen y empezarlas a usar. ¡Las últimas son para que las personalicéis!

polseres identificatives.png

¡Mirada, mirad!

resultat-polseres


Marionetas de fieltro

Material:

 • Papel de fieltro
 • Pegamento
 • Tijeras
 • Rotuladores

material-titelles

Primero empezaremos dibujando con el rotulador la silueta del objeto que hayamos elegido. Yo he dibujado un árbol. ¡Recordad colocar el dedo encima para aseguraros que os cabe! A continuación, dibujaremos lo mismo al lado y en efecto espejo, ya que después engancharemos las dos partes.

Una vez dibujado, recortaremos las dos siluetas. Id con cuidado porque el rotulador os manchará los dedos, por este motivo, cuando lo peguemos, la parte pintada irá en el interior. Si veis que con este tipo de pegamento el papel no se engancha bien, podéis utilizar un pegamento más fuerte.

proces-titelles

Y para acabar, podéis decorar vuestras marionetas como más os guste. Yo le he enganchado algunas bolas al árbol, le he puesto barba a Papa Noel y bufanda a la estrella.

¡Ahora ya podéis empezar a jugar! Y cuando no estéis jugando, podéis dejar vuestras súper marionetas en los rotuladores o colores de pintar.

resultat-titelles-bolis

resultat-titelles


Estrellas de Navidad

Material:

 • 4 ramas
 • Pintura dorada o plateada
 • Pincel
 • Pegamento
 • Cuerda o hilo dorado o plateado

material-estrelles

Esta actividad nos obliga a salir a la calle, a ir al parque más cercano de casa o a la montaña. ya que necesitaremos 4 ramas pequeñas o tantas como estrellas queramos hacer.

Cogemos cada una de las ramas y las pintamos por las dos caras. Una vez estén bien secas, las colocamos en forma de estrella y ponemos un poco de pegamento en el centro, justo donde se juntan las 4 ramas.

procés estrella.png

Cuando se haya secado, atamos en un extremo el hilo y ya lo tenemos listo para colgarlo en el árbol o pomo de la puerta

resultat-estrella

Y si sois como yo que me gusta aprovecharlo todo, aquí alguna idea más de cómo los peques pueden usar las bellotas…

final estrella.png


Servilletas de papel

Material:

 • Hojas de papel
 • Rotuladores
 • Tijeras

material-estoballes

En estas fechas Navideñas, son típicas las comidas y cenas familiares donde las mesas llaman la atención. Este año, les podemos dar un toque personal haciendo nosotros mismos las servilletas donde colocaremos los cubiertos. ¿Os animáis?

Primero hemos de dibujar lo que más nos guste en una de las hojas o bien, buscar un dibujo en internet. Dado que es Navidad, podemos dibujar un árbol, un muñeco de nieve, un belén, un regalo, una vela, un camello, una estrella, los reyes,…¡todo es bienvenido! Una vez dibujado, recortaremos el dibujo y haremos dos cortes paralelos en medio. Por este espacio recortado pasaremos los cubiertos.

coberts.png

¿A que os ha quedado muy chulo? A mí me han quedado así:

coberts final.png


Y para acabar…

Y una última actividad que os propongo a los Barceloneses, ir a ver algún concierto al Auditorio de Barcelona. Tenéis una programación para familias, aquí os dejo el link por si os animáis:

Programación Familiar del Auditorio

l

¡FELIZ NAVIDAD y

PRÓSPERO AÑO NUEVO 2017!

1366_768_20101114123619177432K

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *