Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Comença un nou repte

Sembla ser que pensar en setembre i en tornar en començar el «curs escolar» fa una mica de mandra…jo ho veig com una gran oportunitat pels nens/es! I pensant pensant, m’han vingut algunes idees al cap, aquí les teniu!

mai-es-tard

Primer contacte amb l’escola: encara que els nens/es plorin el primer dia, no passa res! El que podeu fer és anar introduint què és l’escola, quina mestra tindran i altres cosetes que es trobaran. Lo ideal seria que la pròpia escola deixés estar als pares unes hores els primers dies per poder fer l’adaptació.

jo-confio-en-mi

Confiar i potenciar les il·lusions: no dubtar en el potencial dels infants i ajudar-los a creure en les seves idees i les seves inquietuds. Intentem no reflectir en ells les nostres pors, perque un cap amb pors, no té espai per als somnis.

limits

Trobar el talent: per mi l’escola va més enllà d’educar, també hauria de tenir l’objectiu d’identificar el geni que porta cada infant a dins, hem de saber trobar-lo i potenciar-lo.

sonrisas-bonitas

Transmetre felicitat: si un dia aneu al parc i us fixeu en cada nen/a, veureu que tots somriuen. Hem d’aprendre d’ells, fer que mai perdin aquest somriure i el portin a l’escola. I sobretot, que mai falti el sentit de l’humor.

deixam-pintar

Descobrir món: el dia a dia ens condueix a la monotonia i a la simplicitat dels fets. Trenquem amb això, anem a casa per rutes diferents i que siguin els nens/es els que s’hagin d’orientar per arribar, sortim a la muntanya (si viviu a Barcelona podeu anar a Montjuïc o a Collserola) i dediquem una estona a escoltar, olorar i tocar per educar els sentits. Quan surtin de l’escola, aneu a la platja a passejar i que facin els deures mirant el mar,…

soc-unic

Menjar saludable: carregar piles a mig matí i a la tarda, energia pel cervell. Inculquem des de petits el valor d’alimentar-se correctament evitant els brioixos industrials i tot allò prefabricat. Jo sóc partidària de preparar un entrepà amb un suc; un parell de peces de fruita amb fruits secs; o bé si berenen a casa, un bon got de llet amb cereals. Personalment, crec que els àpats són un moment social, on potenciar la comunicació (explicar i preguntar què s’ha fet durant el dia, si hi ha hagut algun problema,…) i han d’anar acompanyats d’un clima relaxat i sense presses.

creixer

Descans físic i mental: tan important és menjar bé com descansar. Respectar les 8 hores de son i evitar mirar la TV, mòbil, Tablet,…i demés pantalles abans d’anar a dormir. Està demostrat que treu el son i el pot alterar. Un bon descans permet assentar tot allò après durant el dia.

amb-tu

Intel·ligència emocional: s’ha sentit molt a parlar d’aquest concepte i potser alguns ja l’esteu posant en pràctica, fins i tot algunes escoles. Autoconfiança, empatia (estimulem les neurones mirall), humilitat, honestedat, sensibilitat,… no perdem tot això, valors importants que aprenen a la llar i que els pares són els principals protagonistes per transmetre-ho.

smile

Estimulació preescolar: pels més més petits, aquells personatges d’entre 0 i 3 anys. Són una gran esponja esperant amb candeletes que els hi llenceu un cubell ple d’aigua per absorbir-la tota! Estimuleu tots els sentits jugant amb ells, fent-lis massatges, posant-lis música, deixant-los experimentar amb el menjar,… és una de les etapes més importants del desenvolupament i un moment clau en el creixement neuronal.

frase-final

ñ

linia- casa separadora

ñC

Empieza un nuevo reto

Parece ser que pensar en septiembre y volver a empezar el «curso escolar» nos da pereza… yo lo veo como una gran oportunidad para los niños/as. Y pensando pensando, me han venido algunas ideas a la cabeza, ¡aquí están!

mai-es-tard

Primer contacto con la escuela: aunque los niños/as lloren el primer día, ¡no pasa nada! Lo que podéis hacer es irles introduciendo qué es la escuela, qué profesora tendrán y otras cositas que se encontrarán. Lo ideal sería que la propia escuela dejara estar a los padres unas horas los primeros días para hacer la adaptación.

jo-confio-en-mi

Confiar y potenciar las ilusiones: no dudar en el potencial de los niños/as y ayudarlos a creer en sus ideas y sus inquietudes. Intentemos no reflejar en ellos nuestros miedos, porque una cabeza con miedos no tiene espacio para los sueños.

limits

Encontrar el talento: para mí la escuela va más allá de educar, también tendría que tener el objetivo de identificar el genio que lleva cada niño/a dentro, hemos de saber encontrarlo y potenciarlo.

sonrisas-bonitas

Transmitir felicidad: si un día vais al parque y os fijáis en cada niño, veréis que todos sonríen. Hemos de aprender de ellos, hacer que nunca pierdan esta sonrisa y la lleven a la escuela. Y sobretodo, que nunca falte el sentido del humor.

deixam-pintar

Descubrir mundo: el día a día nos conduce a la monotonía y a la simplicidad de los hechos. Rompamos con esto, vayamos a casa por rutas diferentes y que sean los niños/as los que se tengan que orientar para llegar, salgamos a la montaña (si vivís en Barcelona podéis ir a Montjuïc o a Collserola) y dediquemos un rato a escuchar, oler y tocar para educar los sentidos. Cuando salgamos de la escuela vayamos a la playa a pasear y que hagan los deberes mirando el mar,…

soc-unic

Comida saludable: cargar las pilas a media mañana y por la tarde, energía para el cerebro. Inculquemos desde pequeños el valor de comer correctamente evitando la bollería industrial y los alimentos prefabricados. Yo soy partidaria de preparar un bocadillo con un zumo; un par de piezas de fruta con algunos frutos secos; o bien, si meriendan en casa, un buen vaso de leche con cereales. Personalmente, creo que las comidas son un momento social, dónde potenciar la comunicación (explicar y preguntar qué se ha hecho durante el día, si ha habido algún conflicto,…) y han de ir acompañados de un clima relajado y sin prisas.

creixer

Descanso físico y mental: tan importe es comer bien como descansar. Respetar las 8 horas de sueño y evitar mirar la TV, móvil, Tablet,… y demás pantallas antes de ir a dormir. Está demostrado que quitan el sueño y lo pueden alterar. Un buen descanso permite asentar todo aquello aprendido durante el día.

amb-tu

Inteligencia emocional: se ha oído hablar mucho de este concepto y quizás algunos ya lo estáis poniendo en práctica, hasta algunas escuelas. Autoconfianza, empatía (estimulemos las neuronas espejo), humildad, honestidad, sensibilidad,… no perdamos todo esto, valores importantes que aprenden en casa y que los padres son los principales protagonistas para transmitirlos.

smile

Estimulación preescolar: para los más más pequeños, personajes de entre 0 y 3 años. Son una gran esponja esperando que les lancemos un cubo lleno de agua para absorberla toda. Estimulad todos los sentidos jugando con ellos, haciéndoles masajes, poniéndoles música, dejándoles experimentar con la comida,… es una de las etapas más importantes del desarrollo y un momento clave en el crecimiento neuronal.

frase-final-castellano