.En esta publicación quiero hablar sobre la discapacidad. Un tema que aún es desconocido para muchos y cuesta de hablar. Cuando pensamos en personas con discapacidad, nos referimos a personas con un déficit físico, mental, intelectual o sensorial que afecta a diferentes ámbitos de la vida. Pero por contra tienen muchas otras capacidades.
El objetivo de este post es presentaros diferentes actividades, vinculadas al deporte, tanto para niños y jóvenes como para adultos. ¿Y por qué? Porque hace unos días tuve la suerte de conocer a Jesús Oliver, uno de los fundadores de Egoísmo Positivo. Se trata de un grupo abierto de amigos, familiares y voluntarios que integran, a través del runnig, a personas con discapacidad en el mundo del deporte.
Y no quería perder la oportunidad de colaborar con ellos y de contagiarme de su alegría, ilusión, superación y agradecimiento. Si queréis saber más, aquí os dejo la web:
¡Seamos todos egoístas!
Memory deportivo
El objetivo principal de este memory es la inclusión de las personas con discapacidad en el juego infantil: ver que pueden haber jóvenes en sillas de rueda, que no tengan la misma fluidez verbal, que expresen sus emociones de otra manera…
También se trabaja:
- Juego en equipo
- Creación de una estrategia de juego
- Memoria de trabajo
- Motricidad fina
- Percepción visuo-espacial
Si clicáis a continuación os podréis descargar el memory tantas veces como queráis ¡y podréis hacer vuestros propios dibujos!
Calendario deportivo
¿Os habéis apuntado a muchas carreras y no recordáis cuando son? ¿Queréis estructurar los entrenos? ¿Queréis saber qué ejercicio físico hacéis cada día? Podéis hacer un calendario deportivo como este para que lo vayáis completando padres e hijos. ¿Os animáis?
Aquí lo tenéis: calendari d’exercici
Pictogramas
Seguramente muchos padres y maestros utilizáis pictogramas en casa y en el colegio como Sistema Aumentativo y Alternativo de la Comunicación (SAAC). Aquí os dejo algunos descargables para que podáis trabajar la preparación para ir a una carrera.
Aquí os los podéis descargar: pictogramas deporte
- Comer sano
- Vestirse
- Correr
- Aplaudir
Diploma
Todo esfuerzo merece una recompensa, ¿y qué mejor que un súper diploma para estos valientes que hacen deporte? Os dejo uno de muestra pero podéis crear el vuestro propio.
Aquí os lo dejo, lo podéis usar en todas las carreras:
Para acabar, quiero hacer referencia al corto «Cuerdas» de Pedro Solís y a la película «Campeones» de Javier Feeser. Dos trabajos maravillosos que acercan la discapacidad a nuestro día a día y rompen con los estereotipos.
.
Discapacitat i esport
En aquesta publicació vull parlar sobre la discapacitat. Un tema que encara és desconegut per a molts i costa de parlar. Quan pensem en persones amb discapacitat, ens referim a persones amb un dèficit físic, mental, intel·lectual o sensorial que afecta a diferents àrees de la vida. Però per contra, tenen moltes altres capacitats.
L’objectiu d’aquest post és presentar-vos diferents activitats, vinculades amb l’esport, tant per a infants i joves com per adults. I per què? Perquè fa uns dies vaig tenir la sort de conèixer al Jesús Oliver, un dels fundadors de Egoísmo Positivo. Es tracta d’un grup obert d’amics, famílies i voluntaris que integren, a través del running, a persones amb discapacitat en el món de l’esport.
I no volia perdre l’oportunitat de col·laborar amb ells i de contagiar-me de la seva alegria, il·lusió, superació i agraïment. Si voleu saber-ne més, aquí us deixo la web: www.egoismopositivo.com
Siguem tots egoistes!
Memory esportiu
L’objectiu principal d’aquest memory és la inclusió de les persones amb discapacitat en els jocs infantils: veure que poden haver-hi joves en cadira de rodes, que no tinguin la mateixa fluïdesa verbal, que expressin les seves emocions d’una altra manera…
També es treballa:
- Joc en equip
- Creació d’una estratègia de joc
- Memòria de treball
- Motricitat fina
- Percepció visuo-espaial
Si cliqueu a continuació us podreu descarregar el memory tants cops com vulgueu i podreu fer els vostres propis dibuixos!
Calendari esportiu
Us heu apuntat a moltes curses i no recordeu quan són? Voleu estructurar els entrenaments? Voleu saber quin exercici físic es fa cada dia? Doncs podeu fer un calendari esportiu com aquest per a que l’aneu omplint pares i fills. Us animeu?
Aquí us podeu descarregar el calendari d’exercici
Pictogrames
Segurament molts pares i mestres utilitzeu pictogrames a casa i a l’escola com a Sistema Augmentatiu i Alternatiu de la Comunicació (SAAC). Aquí us deixo alguns descarregables perquè pugueu treballar la preparació per anar a una cursa.
Aquí us els podeu descarregar: pictogrames esport
- Menjar sa
- Vestir-se
- Córrer
- Aplaudir
Diploma
Tot esforç mereix una recompensa, i què millor que un súper diploma per aquests valents que fan esport? Us deixo un de mostra però podeu crear el vostre propi!
Aquí us el deixo, el podeu utilitzar a cada cursa:
Per acabar, vull fer referència al curt «Cuerdas» de Pedro Solís i a la pel·lícula «Campeones» de Javier Feeser. Dos treballs meravellosos que apropen la discapacitat al nostre dia a dia i trenquen amb els estereotips.